Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
19.01.2024

Din görevlilerinin örnek projeleri değerlendirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayda din görevlilerinin örnek projeleri değerlendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Plan ve Programlar Daire Başkanlığı tarafından "2022-2023 Yılı Projeleri Değerlendirme Çalıştayı" düzenlendi.

Başkanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda Türkiye genelinde görev yaptıkları camilerde ve cami dışındaki çeşitli alanlarda özgün projeler geliştiren din görevlileri, söz konusu proje ve çalışmalarını sundu.

İki gün boyunca devam eden çalıştayın değerlendirme ve kapanış oturumunda konuşan Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, yapılan proje ve müzakerelerin irşat ve tebliğde çok önemli olduğunu söyledi.

Bu çağda yeni nesille buluşma noktasında sanat ve sporun en güçlü şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayan Irmaklı, "İnsan çalışmanın içerisinde yetişir, nasihatle değil. Dolayısıyla sanat ve spor da özellikle günümüz gençlerine ulaşma noktasında en iyi araçtır. Bu araçların farkında olmak ve olabildiğince güçlü kullanmak aslında stratejik bir hizmettir. Dolayısıyla sunulan bu projelerin her biri birbirinden kıymetli ve en güçlü şekilde de devam ettirilmeli. Amacımız devamlılık olmalıdır." dedi.

Proje ve çalışmaların iyi duyurularak vatandaşa ulaştırılması gerektiğini hatırlatan Irmaklı, "Proje üretmekle kalmayacağız, projelerimizde sürdürülebilirliği önceleyeceğiz. Yine meslektaşlarımıza da bu noktada rehberlik etmenizi isteyeceğiz. Özgün projelerde tecrübe paylaşımları ve değerlendirme ile somut çıktılarını da takip ederek topluma kazandırdıklarına bakacağız. Projelerimize bir dünya emek verebiliriz ama topluma bir değer katamıyorsak, somut bir çıktısı yoksa tüm emeklerimiz heba olabilir. İnşallah projelerimizin takibini sıkı yaparak arayı açmadan sürdürmeye, geliştirmeye gayret edeceğiz. Bu vesileyle emekleriniz ve katkılarınız için her bir hocamıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara belgeleri verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.